TELİF

Aziz kardeşlerim…

Okuyup okuduklarımı nefsimde seyir ettikten sonra yazmanın dışında bir vasfım olamaz. Sadece Allah kuluyum ve Resulullah Hz.Muhammed Mustafa sallalahu aleyhi vesellim efendimize tabiyim. Ayrıca yazdıklarım sadece beni bağlar. Hiç kimseyi bağlamaz. İsteyen nefsimle beraber kulak verir. Dileyen ise oralı olmaz. şunu da diyeyim ki, hatasız kul olamaz. bu fakrinde elbette ki bir çok hatası günahı olmuştur. Tüm günahlarımızdan tövbe eder ve korumasına alması için Rahmeti Hakka sığınırım.

Tüm yazdıklarım şu ayet: “İndirdiğimiz açık delilleri ve hidayeti biz kitapta insanlara açıkça belirttikten sonra gizleyenler var ya işte onlara hem Allah lânet eder hem de bütün lânet edebilenler lânet eder. Ancak tövbe edip, durumlarını düzeltenler ve gerçeği açıklayanlar başkadır. Onları bağışlarım; çünkü ben tövbeyi çok kabul edenim, çok esirgeyenim.”(Bakara, 2/159-160). ve şu hadisi şerif: “Kendisine bir ilim sorulup da bunu gizleyen kimseye kıyamet gününde ateşten bir gem vurulacaktır.” (İbn Mâce, Hâkim). gereğincedir.

Sahabiler de bu ayeti aynı şekilde anlamış ve dünyanın dört bir yanına hiçbir ücret istemeden dağılıp İslamı dini mubini tebliğ etmişlerdir.

Ebû Hureyre’nin, şöyle dediği rivayet edilmiştir: “Eğer Allah’ın kitabındaki bir ayet olmasaydı, size hiçbir hadis rivayet etmezdim.” Ebû Hureyre bundan ilmi gizleyenlerle ilgili olan yukarıda yazdığım ayeti kerimeyi okumuştur (Ebû Hayyân, el-Bahru’l Muhit, I, 454).

Aziz kardeşlerim…

TÜM YAZILARIM KOPYALANABİLİR, ÇOĞALTILABİLİR VE İNSANLARIN İSTİFADESİNE ÜCRETSİZ SUNULABİLİR.

ANCAK!!! KOPYALANIP BAŞKASININ ADI İLE YAYINLANMASI VEYA ÇOĞALTILIP ÜCRET İLE SATILMASI TELİF HAKLARI DAHİLİNDE KORUNMA ALTINDADIR…


Tıpkı öncüm gibi sebildir her yazdığım
Öncüm bu hasleti aşıladı aşıldı nefsim
İlim Allah malı kimseden olmaz talebim
Hiçbir zaman bitmedi ilme hasretim

Selamımı ilmin öncülerine iletirim
Onlarla hasıl oldu tüm himmetim
Haktan selam ve rahmet dilerim
Saçılan nurla nurlanmayı isterim

mutlu eden Rasulullah huzuru idi
Hak sözüyle yaşantımı fetheyledi
Hakkın ona desturuyla cemale ayna idi
Allah nuruyla bakıp rauf ve rahim ile dedi


Hem şunu da hatırlatayım…

Tüm yazılarım nefsimle alakalıdır. Hiçbir insana öneri, tavsiye veya kınama değildir. Senli benli dil kullanımı gibi görünen yazılar, ifade kıtlığından ötürüdür. Eğer Allahın muhterem bir kulu yanlış algılayıp üzerine alınırsa, çok üzülürüm. Bir kişiye bir şey yazdığımda bizzat, kendisine söylerim. Her kişi benden iyidir. Kötülük nefsimden ve iyilik Allahtandır.
Saygılarımla…

MUHAMMED NAZIM ÖZALP


KARDEŞLERİM YAPTIĞINIZ YORUMLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

Gönderdiğiniz tüm yorumlar sisteme düşüyor. Tümünü okuyorum. Teşekkür ediyorum. Ama yayınlamıyorum, çünkü yayımlarsam tümünü yayınlamalıyım. Bir kısmını yayınlayıp bir kısmını alıkoymak bana ters olur. Tartışma yatacak bir ortamın oluşmasını istemediğim için de tümünü okurum ve arşivde saklarım. Onlara göre de yeni yeni yazılar yazmaya çalışrım. Allah indinden tümünüze ve bizlere rahmetiyle yönelsin…

saygılarımla…


İLETİŞİM:

WhatApp: 05358673284

EMAİL;nazimozalp@gmail.com

FACEBOOK; https://www.facebook.com/muhammed.mno/

https://www.facebook.com/MNOzalp.mno

TWİTTER: https://twitter.com/Muhammed_mno

YOUTUBE:https://www.youtube.com/channel/UCJp_d59y8yoP2D_YMVs9DQw

WhatsApp:https://chat.whatsapp.com/GEeX1g7EyuY5D39zVsKA6p