İNSANDAN OKUNAN KUR’AN YAŞAM SERİSİNİN 1. KİTABI

Sıfatları Rahman ve Rahim olup mutlak adı Allah olanın gücü ve kuvvetiyle elimdeki şu kitabı okumaya başlıyorum.

Aziz kardeşim, İnsandan okunan Kur’an yaşam serisi ile sizlere insanın varoluş amacını ve hakikatinden süzülüp dünyada yer almasının asıl gayesini ve geliş amacını, hem kendine geliş sistemlerini kelimelere dökerek inşallah sunacağız.

Aziz kardeşim, düşünce planımızda tasavvur ettiğimiz kadarıyla, Kur’an ve geliş stratejisini olabildiğince anlaşılır ve kapsayıcı olarak hem bizi ilgilendiren düsturlarıyla arz edeceğiz.

Aziz kardeşim, olabildiğince kendimizle iletişimde olabilmek için okuyacağınız her kelimenin muhatabını dışarıda aramak yerine, her hitabın bizden bize olduğunu bilerek okuyalım.

Aziz kardeşim, insanların genel bakış açısı afakî yani dışa dönük olduğu için, her okuduğunu hemen çevresindeki millette karşılığını arar durur. Ama artık tersini yapalım. Açıldıkça açıldığımızın farkını göreceğiz.

Aziz kardeşim, bu kitabı eline alınca de ki, bu beni bana anlatıyor ve o şekilde gözünü cümlelerde gezdir. Bil ki bu cümleler, asla dünyevi menfaatin ileri planda olduğu demde yazılmamıştır. Hem bil ki, bu satırlar yazılırken nefsi seyir sonucu insanın mayası göz önüne alınarak yazılmıştır.

Aziz kardeşim, ben de senin gibi sadece Allah kuluyum ve ben ile sen aynı öze sahibiz. Onun için benim fark edip yazdığım cümleler seninde malındır. Hem bil ki, ben ve sen diye kullandığım tabirler, sadece ifade içindir. Yoksa ben veya sen diye ayırmam. Ben senin aynı yumurta kardeşin ve sen de benim aynı yumurta kardeşimsin. Onun için de içsel özelliklerimiz tıpatıp aynıdır.

Aziz kardeşim, Allah ömür verirse, ben ve sen yaşadıkça, ortak ve değişmez özelliklerimizi eğer bizi yaratan bizden inşa ederse ki benim yaratanımdan isteğim o yöndedir, anlatmaya ve yazmaya devam edeceğim.

Aziz kardeşim, kesinlikle bil ki bu yazılar senin malındır ve kendi malın bilerek oku. Sakın ha biri yazmışta ben okuyorum deme. Senin malın olup yolda gelirken çeşme üzerinde unutmuştun, arkadan gelirken oradan buldum da sana iade ettim.

Aziz kardeşim, bu kitap kendimi bilgili gösterip öyle makam ve mevki peşinde bir hevesle yazılmadı. Sadece ve sadece mutlak bir nazarla yazıldı ki, unutulan fıtratımız tekrar hatırlansın.

Aziz kardeşim, Yaşamında derinleş diyerek sözcüklere dizilen bu bir kaç kelime kümesini sana elindeki kitapla sunduk. İnşallah buradaki özet konular, hazırlayıp yazdığımız yeni kitaplara ilham kaynağı olur da, unutulan malımız önümüze serilir.

Aziz kardeşim, basılı yayın hayatıma bu ilk kitapla girerken seni de bu mana kervanı ile buluşturmaktan müthiş bir ruhi hazzın sevinci içerisindeyim. Senin gözün cümleler üzerinde gezinirken, benim de kalbim senin gözünü aydınlatacak yeni yeni ışıkları sunmak için, dört gözle kaybedilen yitikleri bulup sana ulaştırmakla meşgul olduğunu bil.

Aziz kardeşim, yitiklerin senle buluşurken ben huzuru kalp ile secdeye varıp rabbime hamd edeceğim. Allah resulü Hz. Muhammed Mustafa sallellahu aleyhi ve sellem efendimize layık bir fert olma heyecanıyla onun önünde saf olma şuurunu yaşamanın heyecan gözyaşlarını dökeceğim.

Aziz kardeşim, şu hususu da size ifade edeyim, bazı yerler ağır veya değişik bir bakış tarzı gibi gelebilir. Kitaptaki konularda ilerledikçe konuların daha bir oturacağını ve hakikatlerinin açılacağını bil. Çünkü tüm konular birbiri ile bağlantılı olup, benim ve senin o gerçeklerle yaratıldığı öz hakikatimizi bize sunmaktadır. Böylece yaratılış mayamız ve öz benliğimiz gözler önüne serilmektedir.

Aziz kardeşim, seni cümlelerle baş başa bırakırken gözümü semaya dikiyorum. Senin yitiğinle buluştuğun gibi senin de ulaşabildiğin kardeşlerini yitikleriyle buluşturmanın umudu ve heyecanını yaşıyor olacağım.

Aziz kardeşim, bil ki bu kitap ile ben ve sen yüz yüze ve göz göze temaşada olacağız.

Saygılarımla…

KİTAP OLARAK ALMAK İSTEYENLER BİZİMLE 05358673284 NUMARALI WhatsApp VEYA Telegram HATTIMIZDAN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇEBİLİR

Yorum yapın