Hz.Muhammed sav son rasuldur

Fetih suresi son ayette yüce rabbimiz “MUHAMMEDÜN RASULULLAH” diye başlıyor.

Muhammed ismi burada sanki nekire sıfat olarak gelmiş gibidir.

Böyle gelmesinin işaret ettiği içerik ise, risalet işlevinin Hz.Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimiz ile bitmiş olduğunu izah etmek içindir.

Yani tekrar tekrar övülmüş olan anlamına gelen Muhammed ismiyle işaret edilen Rasulullah. İşte bu Rasulullah sıfatı, Muhammed ismiyle bütünleşmiş olarak gelmiştir.

Çünkü daha önce nazil olan kitaplarda Hz.Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimizden bahsedilmiş ve Hz. Adem den günümüze hep övüle gelmiştir.

Artık risalet makâmı onunla istenilen kıvamına ulaşmış ve yeni rasule de ihtiyaç kalmamıştır.

Yani belirsizlik değil, Hz.Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimiz bizzat istenilen makamda makamın hakkını tüm yönleriyle eda etmiştir.

Yani bazı kendini alîm sayan aslında ise okumuş cahil olanların dediği çıplak bir sıfat tamlaması falan değildir.

Tüm yönleriyle Hz.Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimiz ile ona gönül veren ümmetini izah etmektedir.

Çıplak bir sıfat tamlaması şeklinde söyleyenler, kendilerini veya başkalarını da sonradan rasul ilan etmek için söylüyorlardır.

Nitekim tarihten günümüze bu bakışla bakıp kendilerini veya büyük gördüklerini sahte peygamber ilan edenler oluvermiştir.

İşte ayetteki bu izahatla risaletin biricik son sahibi ve temsilcisi olan Hz. Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimiz olduğu izah edilmiştir.

Ondan sonra da bir rasul gelmeyeceği veciz bir lisanla izah edilmiştir.

Yorum yapın