KOKU

Soru- Tütsü yakmak sakıncalı mı? Ruhanileri çağırıyor deniliyor. Bir kısmı da sünnet diyor, bu işin hakikati nedir?

Cevap- Tütsüler insanın bedenini gevşetir ve ruhi duyguların kabartması için bedenin salgılamalar yapmasını sağlar. İşte bu salgılamalar olurken, kişinin bilinci rahatlama ve zevklenme yaşar.

Her türsünün salgıladığı salgı da değişik olur. Eğer tütsü ZEN’İ bedensel yönde zevke uyandırıyorsa, haramdır. ZEN’İ ilahi platformda BİLİNÇSEL yönde zevke uyandırıyorsa, helaldir.

Sadece tütsü değil, kokular ve parfümler de öyledir. Erkek, parfüm sıkıp kadının aklını bedensel tatmin yoluna çeliyorsa veya kadın, parfüm sıkıp erkeğin aklını bedensel tatmin yoluna çeliyorsa veya başka bedensel duygular peşine çeliyorsa, işte o zaman haram olur.

Çünkü her koku, ana veya ara çakralarda ayrı bir salgılama oluşturup, o salgıyı kana karıştırarak kişiyi bir yönde tatmin hissine uyandırır. Her kokunun ayrı uyandırılışı bunun içindir.

Bu da bir mühendislik içerir ve bu da bir sektördür dünyada.

Yani rahmani kokular helalken, şeytani kokular haramdır diye biliriz.

Örneğin şu kokular; gül, misk, amber, gül, leylak, lavanta, reyhan, yasemin, menekşe, nergis, zambak, karanfil, öd ağacı, kâfur ve sandal ağacı gibi kokular, insanın ruhunu dinlendirir.

Yorum yapın