EN BÜYÜK CEHENNEM ALLAH’TAN MAHRUMİYETTİR

Cehennem nedir diye sorar aziz bir insan…

Cehennem ve cenneti bilmek için, insan nedir? Nereden gelmiştir? Melek nedir? Kâinat nedir? Allah ile insan arasındaki münasebet nedir? Bunları çok iyi bilmemiz gerekir.

Sebepleri, yaratım alanını ve yaratım alnının içeriği bilinmeden cennet veya cehennemi bilemezsin. Dersin ki Allah insanı yaratmış, niye yakıyor?

Sen şimdi üzülmüyor musun bası şeylere?

Birden iflas etsen ve tüm malın gitse, üzülmez misin? Baban annen eşin çocuğun kardeşin sevgilin veya en yakının ölse, üzülmez misin? Sağ elin, sol elin, ayakların kangren olsa, üzülmez misin? Gözün kör olsa, üzülmez misin? Dilin lal olsa üzülmez misin? Kulağın sağır olsa üzülmez misin? Araban kaza yapsa üzülmez misin? Korona virüsüne kapılırsan, üzülmez misin?

İşte cehennem nedir biliyor musun?

Kıyamet günü, Allah’tan mahrum kaldığını gören kişinin kapıldığı üzüntüye denir. Artık mahrumsun ondan ve sendeki tüm kuvvetini çekip almış. Birden felç olsan, nasıl hüzün dolarsın? İşte kıyamet günü Allah’ı göreceksin ve bir de bakmışsın, dünyada iman etmediğin için, mahrum kalmışsın.

Sendeki tüm kuvvetini çekip almış, işte bu üzüntü en büyük azaptır. Çünkü bizim tüm kuvvetimiz Allah’tan gelmektedir.

Nasıl ki senin cep telefonuna tüm sinyaller baz istasyonundan gelir, baz istasyonunda elektrik kesilse, artık youtubeden video izleyemez olursun. Beş duyu ile gördüğün seninle cep telefonun arasında hiçbir bağlantı yok. Görmüyor gözlerin aradaki bağlantıyı. Ama cep telefonunla baz istasyonu arasında görünmez dalga bağlantısı var, ve tüm veriler baz istasyonundan telefonuna ulaşıyor.

Aynen öyle de bizim ile Allah arasında beş duyu ile bir bağlantı yok gibi ama beş duyunun ötesinde görmediğimiz bağlantılarla her şeyimizle onunla bağlantılıyız. Tüm güç ve kuvvetimiz ondan gelmektedir.

İşte dünya sınav yurdu olduğu için, et kemik bedenin ölümüne kadar Allah kuluna verdiği özgür irade vererek inanmasını bekler.

Eğer ki iman edip gerekli amelleri işlemezse, ölümle beraber ondan kuvvetini çekip alacaktır.

İşte en büyük cehennem budur.

Yorum yapın