KUR’AN SANA DELİL OLARAK YETMEZ Mİ?

Hz. Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimiz yürüyen Kur’an olarak etrafında 120 bin civarı sahabe yani canlı tefsir bıraktı.

Her bir sahabe bir yıldız olarak Kur’anın tefsirini sonraki nesle aktardı.

Bir sonraki nesil olan tabiinler ve etbaıttabiinler içinde vukuf ehli olan fakih âlimler, Hz. Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimizden canlı tefsir olarak aktarılan dini İslamı mubini kitaplara yazıp cemetti.

İşte ortalığı vaveylana vermek isteyen İslam düşmanı casuslar ve münafıklar, Müslümanlar arasında deruhte olan Kur’an ve canlı tefsirleri kayda alanlar arasında anlaşmazlık var gibi fitne çıkarmak istediler.

Bu fitnelere kapılan birçok Müslüman da kendisini fitnenin içinde buldu. Bu fitne halen sürmekte ve bu fitneye aldanan zavallı Müslüman(!)lar hala raflarda yerini alıp halka pazarlanmaktadır.

Eğer bir dost elini istiyorsan, ümmetin icmasıyla muteber olan fıkıh ve hadis külliyatlarını yazan faikhlere dil uzatmadan teşekkür edip sünnet ışığında Kur’ana sarılmak olsun. Bu gün piyasaya çıkıp hadis ilmine yalan diyen kişilere sakın aldanmayın. İslam dininin detayları Kuran da yazmaz…

Çünkü Kur’an anayasayadır. Anayasa ise kanunlarla detaylandırma ister. İşte kanunlarla detaylandırma Hz. Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimizin uhdesine verilmiştir.

Anayasada kanunlara uyun diye anayasayı yazanlar gibi, Allah mutlak hüküm sahibi olarak der ki, rasule itaat edin.

“Kuran yetmiyor mu” diyen ankebut 51. Ayet ise, bu ayetin hitabı iman etmiş Müslümanlar değil, müşriklerdir.

Hem bu ayet, Kur’anın yetmesinden bahsederken din olarak değil, delil olarak yettiğinden bahseder.

Yani iman etmeniz için mucize olan Kur’an yetmez mi?

Kur’anın hiçbir ayetinde peygambere gerek yok, size Kuran yeter diye bir prensip geçmez.

Bunu diyenler Allah’a söylemediği bir şeyi isnat ederek iftira atmış olur. İftira atarak ta dini İslamı mubini terk ediyorlar.

Ankebut 51. Ayet dışında Kur’an’ın yeterli olduğunu söyleyen hiçbir ayet yoktur.

Ne ilginçtir ki bu ayette Kur’an’ın din olarak değil mucize olarak yettiğinden bahseder.

Onun için Kur’an yeterlidir diyerek Allah adına kimse yalan konuşmasın.

Bu yalanı uydurandan da daha zâlim biri olamaz.

Yorum yapın