SUÇLU KİM

SORU- Nasıl kıydın ey Yezit, Ali evladına Öyle hakaret mi olur âline ecdadına Ne yüz ile sen varacan ol Rasül’ün katına Ladikli Ahmet Hüdai( k.s) Hocam yezid suçlu mu yoksa bu bir kurgu mu? Onun da rabbi alemlerin rabbı allah ise Bir de sevmediğin tek bir insan varsa İslamı anlamamışsın olayı var bilgi lütfen? Kısmen anlasam da buna takılıyor herkes Nasıl açıklanır?

CEVAP- yapan Allahtır ama yezidle yapmıştır çünkü yezid nefsini kirlettiği için ondan o fiil o şekilde sudur etmiştir eğer yezid nefsini temizleseydi Allah başka türlü zuhur ederdi ondan yani nefsin şekline göre Allah zuhuru olur Yani tecelli şekli ayrı ayrı olur. Her halükarda yapan allah tır Ama nefis sorumludur günah kişidedir çünkü nefsini temizlememiştir ilim irade kudret elinde nefsini temiz et denmiştir ki, Allahın fiilleri sende, nimete erenlerin zuhuru gibi zuhur-tecelli açığa çıksın. Örneğin… makinaya göre enerji biçim alır bozdulabımda buz sobada ısı enerji aynı enerji nefsini büründüğün şekilde Allah ondan zuhur eder yapan Allahtır sorumlu sensin çünkü sana verilen ilim-irade-kudret ile nefsini temiz etmedin Ki allah senden sana nimet verecek şekilde zuhur etsin anladın mı???

SORU-Anladığımı anlatamıyorum da

CEVAP-az düşün sen bir makina gibisin yaptığın ayar gibi tecelli eder sende o yüzden tüm zikirler nefsimiz değişsin ve tecelli ayrı olsun diye her halükarda ortaya çıkan genede Allah dileğidir

SORU-Allah enerji mi şimdi

CEVAP-Allah’a enerji demedim örnek dedim asla Allah enerji değil enerjiyi var eden Allah

SORU-O zaman ne?

CEVAP-99 esma var yani kuvve yani meleke enerji sadece bir kuvve bunlar esma alemi ya sıfat alemi başka zat bambaşkadır bizim yapımız esma aleminden zuhur eder. Her birimden (insan cin melek) zuhur eden onun kuvveleri kuvveleri olduğu için Allah yaptı deriz.

Yorum yapın