İMAN EDİP AMEL EDEREK BİLİNCİNİ ARI ET

İlim Allah’tandır. Bilim ise, insandandır. Yaratılış olarak ise her şey Allah’tandır.

İnsan yaptığı çalışmalar sonucu ilimden keşfettiği bilimi kötüye kullanıp nefsine ve insanlara zarar verebilir.

Veya insanlığın hayrına tespitler yapıp gelişime katkıda bulunabilir.

Örneğin, Allah beynimizdeki dopamin hormonlarının alt frekansına (d2) gelişim için özel hormon koyuyor, eğer bu hormon bilimsel çalışmada kullanılmazsa bir anda kişi kumarbaz olabiliyor.

Yani beyinde var olan hormonsal kütleler, fıtrat üzere çalışırsa, insan mutluluk yolunda adım atar.

İşte beyindeki tüm hormonsal faaliyetleri ruh kanalize edip kullanır.

Onun için de, kişi yaptığı amellerle ve zikirlerle ruhun hormonsal terkipleri iyi bir şekilde dizaynını sağlar.

İşte beyinde şu şu fonksiyonlar vardır derken, bu fonksiyonların çalışım temasıdır bizim için esas olan.

Ruh derken sadece et kemik bedenin devamı olan ruhu anlamayalım. Ruhul Kudüs vardır. Bu ruh ile tüm varlık canlılığını korur.

İşte et kemik bedenin tüm canlılığını da Ruhul Kudus sağlar. Bu ruh yerden arşa her varlıkta mevcuttur.

Birde insana üflenen ruh bardır. İşte bu üflenen ruh ise, esas benlik ve nefsimizi oluşturur. Bizi insan yapan bu üflenen ruhtur.

Yukarıdaki verdiğimiz örneğe binaen,  yüce Allah bu durum için böbrek üstü bezlerinden kortizol hormonunu yükler normala döner dediğimizde, Allah nasıl ve ne şekilde yükler? işte esas mesele burada yatmaktadır.

İnsanın kalbine iman etme melekesini yerleştirmiştir. İman amel işlemek için yapılır. Onun için de iman da şehadet yani şahitlik yani dışarıdaki insanların senden yapılan amele şahit olması gerekir.

Hz. Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimiz der ki, komşusu kendisinden emin olmayan iman etmiş sayılmaz. Yani ahlakının güzelliğini yanındaki insan buna şahitlik edecektir.

işte bizler Hz. Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimize iman edip gerekli çalışmaları yaparsak, Ruhul Kudustan bize fıtrat icabı güzellikler yansıyacaktır.

öylece vücudumuzun her bir noktasına yerleştirilen hormonlar kordinasyona girer ve bize mutlu bir yaşam sunacaklardır.

Zaten rabbinin makamından korkana iki cennet vardır. Demek ki elimizde bir irade var ve hormonlar hasbelkader şekillenmez.

İşte Hz. Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimizin söylediği yaşam tarzına iman etmeyip ameller işlemeyen veya iman ettim deyip ama amel işlemeyenlerde, şeytani bilgi yazılımın vücudun belli başlı yerlerinde aktif olur.

Bunun için de Hz. Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimiz bizi uyarmış ve zikretmeyen kalbe şeytan oturur ve yönlendirir demiştir.

 

Yorum yapın