LA İLAHE İLLALLAH ZİKİRİNİN TARİFİ

Amaç Allah’a ermek ve onunla mutluluğu hissetmektir. İnsan özünden uzaklığı yaşayıp başka birçok şeyden zevk aldığında, bu zevklendiği şeylerden uzaklaştığında, huzursuz olmaya başlayacaktır. İçinde boşluk başlayacak ve hakikatine yabancılaşacaktır.

Hakikatine yabancılaşma sonucunda ise, her ne kadar kalbi “la ilahe illellah” demişse de, onun diğer organları çoğu defa buna eşlik etmemekte ve onun içinde huzursuzluk içinde kaybolup gitmeyecektir. Onun için de kalbinden yükselen bir seda ile bunu tüm organlarına duyurması icap eder. He ne kadar ben artık rabbime döndüm dese de, ta genetiğine kadar işlenen ve kendisine tanrılık veren her hisler onu terk edememektedir. Bunu sağlamak için de yapacağın iş çok kolaydır. Bunun pratik şeklini inşallah izah edelim.

Kimsenin kendisini rahatsız etmeyeceği uygun bir zaman dilimini seçer. Öncellikle lavaboya gider ve sonra abdestini alır. Fazla yemekle mideyi doldurmadığı bir tarzda bulunur. Kendisini odasına kapatır. En rahat edeceği pozisyonda oturup önünü kıbleye verir. Üzerinde vücuda yapışmayan biraz bol bir elbise bulunması, daha rahat olmasını sağlar.

Allah diyerek derinden derine yedi defa nefes verilir. Dilini üst damağına yapıştırır.  Çeneyi kalbin üzerine kadar getirir. Sağ omuza yavaşça kaldırır. Sağ omuza doğru kaldırınca LA İLAHE der. LA İLAHE derken kalbinde her ne istek ve arzu varsa tümünü arkaya atar. Yani seni istemiyorum ey tüm şehevi duygu, istek ve arzularım. Sonra İLLELLAH diyerek çenesini tekrar kalbin üzerine indirir. Yani hissederek der ki “TEK İSTEĞİM SADECE ALLAH.

Bu zikir çalışmasının iki türlü uygulanış şekli vardır.

Birinci uygulanış şekli 70 bin tevhid zikrini 70 günde günde 1000 defa olarak okumak:

Yetmiş gün her gün 1000 (bin) defa okuma şeklinde yapılır. Bu uygulama sonucu, biiznillah kalbte bulunan olumsuzlar kişiyi terk edecektir. Öylece kalbinde sadece Allah olacak ve günlük yapacağı ESMA zikirlerinin tadını daha güzel hissedecektir. Bu çalışmayı yetmiş günün tümünün arka arkaya olma zorunluluğu yoktur. Üç günü geçmemek kaydıyla zamanının elvermesi sonucu istediği günlerde uygulayabilir.

İkinci uygulanış şekli 70 bin tevhid zikrini uygulamalı olarak  günlük 200 defa okuyarak tüm yıla yaymak: 

70.000 (yetmiş bin) kelime-i tevhidi yılın tüm günlerine yayıp günde 200 defa okuyarak kalbini Allah muhabbetiyle buluşturarak gündelik zikir çalışmalarına öylece başlayabilir.

Öylece kalbi huşu ve huzur dolacak ve hakka olan rağbeti artacaktır. Bizim tüm yazılarımız ve arzumuz, Allah’a ermek için çaba göstermektir. Yoksa nefsini tatmin için ortalığı vaveylana verenler için değildir.

Dünyevi hazlarla tatminkâr olmak isteyenler bilsinler ki, dünyanın dört bir yanına tatillere giderek kendilerini bedenen tatmin etseler ve ruhen dinlendirmeyi hedefleseler de, kalplerindeki boşluk ve yara hep orada kalacaktır. Çünkü kalp ancak sahibi olan Allah ile mutlu olur.

Böylece tevhid zikrini yılda en az 70 bin defa okuyalım. Günlük olarak okunan tüm esma zikirleri bittikten kalan vakti ise, serbest bir şekilde günlük zikirlerini okuduğu tarzda 7/24 LA İLAHE İLLELLAH zikrini ve İBRAHİMİYE SALAVATINI okuyarak boş vakitlerini değerlendirebilir.

Ama yukarıda tarif ettiğimiz şekilde tevhid zikrini yılda sadece 70 bin defa okumak yeterlidir…

Yorum yapın