İSİMLERİN KANALİZESİ

Allah ve diğer isimler; mutlak zat olarak bildiğimiz, tüm alemleri yokken yaratan mutlak yaratıcının  isimleridir. Allah ismi tüm isimleri cami değildir. Eğer öyle olsaydı, diğer isimleri sunmasına gerek kalmazdı.

Mutlak zatın isimlerinden her biri, ayrı bir yoldan HU isim zamiriyle kendisine işaret edilen mutlak zat ile  iletişime geçmemize olanak tanır.

Sadece Allah ismi yeter dersek, o zaman diğer isimlerle anlatılan öz kuvve sahibi ile o kuvvelerin yolundan yaratılmışlara akan akıntıdan mahrum oluruz.

Sadece Allah zikri ve Allah ismiyle isimlenen mutlak zatı zikredersek veya dua ile çağırırsak, gerisi gelmeli ki bize lazım olan kuvve sunulsun.

Çünkü Esma-ül Hüsna olarak sunulan 99 isim, O’nu tanıtan isimlerdir. Allah ismi de Esma-ül Hüsna dan sadece bir isimdir ki, bu isimle gözlerimiz mutlak zata döner. Burasını iyi anlamak lazımdır.

Örneğin desek ki; Ya Rezzak bana rızık ver veya Ya Şafii bana şifa ver, bu durumda kendisiyle o özellikleri ile iletişime geçer, kendimize lazım olan kuvveyi öylece kendimize doğru çekip alırız.

Burayı da bir örnekle açıklayayım; örneğin öğretmenin var ve bu öğretmenin ayrıca senin arkadaşın. Evde misafirliğine geldiğinde dostça konuşursun, ismiyle hitap eder ve özel  konularda sohbet edersin.

Ama okulda öğretmenim dersin. İkinci kanal devreye girer ve artık algılaman derse dönük olur. Tabiri caizse o kanaldan istekte bulunur öylece iletişim kurarsın.

İşte bu örneklerden yola çıkarak bilelim ki, her bir isimle ayrı ayrı isimlenen mutlak zat, öylece isimin karşılığı olan kuvve ile bizimle iletişimde olur. Ya Alim ilminle ilimlendir denildiğinde, O kanal aktif olur. Ya Şafii şifanı tecelli et denildiğinde de şifa kanalı aktif olmaya başlar.

Örneğin bir adam ki hem doktor, hem öğretmen, hem de marangoz ise, doktorluğundan tedavi, öğretmenliğinden ders, marangozluğundan da ahşap doğrama isteğinde bulunursun. Yani her ihtiyacın için kendisiyle senin ihtiyacın olan işinle ilgili olan özelliği gereği, ilgili olan sıfatıyla ona hitap eder ve öylece de ihtiyacına kavuşursun.

İşte her bir zikir, ayrı kanala doğru bize akıntı sağlar. 99 isim ve 99 kanal. Öylece insana ulaşan sonsuz saadet.

Ya Rahim üretkenliğimi artır dediğinde, O kanal devreye girer. İşte tüm isimler böylece işlevde olur.

Yani hangi ders eksikse o dersin sınıfına girmek lazım.

Bizim zikirler kişi için yapılması gereken tüm dersleri içerdiği için, genel olarak hep aynı şekilde tümünü tavsiye ederiz.

Öylece insanın yapısını oluşturan tüm kuvveler ile kendi bilinç dünyasının senkronize olmasını hedefleriz.

Yorum yapın