AŞK FENAFİLLAH HALİ DEĞİLDİR

Aşkın ne olduğunu biliyor musunuz? Aşk, kulun bir ruh haletidir ki, orada akıl ve iman tümüyle devre dışıdır. Öylece seven kendisini sevdiğinde yok eder.

Hele inat ve gururu bir yana bırakıp adamakıllı düşünelim…

Bu şekilde bir durum rabbul âlemin için olabilir mi? Allah sever Allah aşık olmaz. Çünkü Allah gelip kendisini yarattığında hâşâ yok mu edecek?

Ki zaten bu durum kulun hayâlında ürettiği bir haleti ruhtur ki, tasvip edilemez. Zira mutlak vücut sahibi olan Allah, yarattığı kulunda kendisini yok mu edecek? Böyle bir şey zaten muhaldir.

Kul ise, bunu zihnen başarabilir. Çünkü kul mahlûktur ve kendisine göre bir vücut sahibidir.

İşte Allah tarafından kendisine vücut verilen insan, bu mevcudiyetini zihnen ya başka insanda veya kendisini yaratanda yok edebilir. Ki bu yok edişi sadece kendi zannınca olacaktır ki, karşıdaki insan için böyle bir şey yoktur.

Zira bu zihnen yok ediliş tümüyle âşık olan için geçerli bir durumdur ki, karşıdaki kişi, âşık olan kişinin zihnen kendini hipnotize ederek elde ettiği bu haleti ruhtan haberi bile yoktur.

Zira dildeki tat gibidir ki, ancak tadan o tadı bilir ve dışarıdan gözükmez. İşte bu haleti ruhu, İslam da tasvip edilmiyor.

Zira kişilik fiziken ortadan kaldırılmıyor, zihnen kişilik yok ediliyor. Oysaki Allah, bilinmek istemiş ve şuurlu varlıklar ve nihayetinde mükemmel olmak üzere insanı var etmiştir.

Siz insanı aşk hipnotizesiyle bilincini mat ederseniz, artık kim bilecek artık. İşte bilinmek istemesi ve bilmesi için insanı yaratması, insan da olan bilinç, işte Allah emanetidir.

Bu bilinç mat edilerek ortadan kaldırmak çok büyük vebaldir. Bu bilinç, Allahın insana verdiği en büyük emanettir. İşte o zaman Allahın emanetine de ihanet edilmiş olacak.

İşte bunu Allah bizden istememektedir. Allah sevmeyi ve sevilmeyi bizden istemektedir.

İnşallah anlatmakta aciz kalmadım. Lütfen bu konu çok önemli bir konudur. Anlaşılmadıysa, istediğiniz noktasını sorabilirsiniz.

Fenafillah hali ise, kişinin varlığının her bir noktasını oluşturan yapının, Allah’ın mutlak kuvvet ve kudretiyle var edildiğini, kendisinin hiçbir şeyinin mutlak surette kendisine ait olmadığını, ve bu seyir sonucu tüm fiil ve davranışlarını kendisini yaratanın kendisinden istediği gibi dizayn etmesini sağlamasıyla, kişide fenafillah seyri oluşur.
Burada Anlattığımız ise, kişinin kendi bilicini hipnoz ederek, kendi varlığını zihnen ortadan kaldırmasıdır.

Burada helal haram çizgisine riayet ve Allah’ın mutlak kudretini seyr diye bir durum yoktur.

Ama fenafillâh olayı, tümüyle, Allah’ın istediği şekilde kulun kendisini dizaynı ve mutlak kuvvet ve kudreti seyir vardır. İşte bilinmek istedim varlığı yarattım sırrının ilk seyri burada başlar.

Yani bu konunun aşk ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Olayın mahiyetini bilmeyenler, bunları bir birine karıştırır. Tüm olay budur.

Yorum yapın