YAĞMURUN RABBİYLE AKDİ

Soru-Aşk, haşyet denizinde bir damla su gibidir. Yağmur damlalarının rabbiyle akdi yeni var deniyor. Bunu anlayamadm.

Cevap-her yağmur damlasını iki melek getirir yere kadar, iki meleke de onu oluşturur. biz melek ile melekeyi karıştırıyoruz. melek, en az iki melekenin bir araya gelmesiyle oluşur. meleke ise, nefs şeklini almayan ve mutlak nefste olan kuvvelerin adıdır. örneğin; senin düşüncende bir çok şey var, her biri bir meleke yani kuvve. bunları fiiliyata dökmeniz, düşüncenizde yer alan kuvvelerin bir araya gelmesiyle oluşur. en çok kanadı olan yani melekeyi cem eden melek ise cebraildir. kanatları yani kuvveleri tüm alemleri sarmıştır. Ama insan tam hilafeti yaşarsa daha çok kuvveye sahiptir.

Soru- Bizim beynimizde mi cebrail.

Cevap-Hayır ama beynimiz hem cebrail deki kuvveleri yani melekeleri hem de daha fazlasını fiile çıkarıp zata seyr mahalli etme gücüne sahiptir. ama ne yazık ki kuvvelerimiz bizde kapalı kapalıyor ve beynimizin bizden alınmasıyla mahrumlar kervanına katılıyoruz.

Soru-Peki rabbiyle akid ne ki.

Cevap-akid biz ile Allah arasında mana aleminde aynı düzlem üzerinde buluşma noktamızdır. Bu buluşma neticesi, Allaha iman etsek de etmesekte ona kuluz. Tıpkı denizden bir balon su doldurup tekrar denize bırakıp balonu denizin dalgalarına teslim etmek gibi. Balon istese de istemese de denize tabidir. İşte akit bu tabiiyyettir.

Soru- Dışarıda bir şey yok her şey sende deniliyor ya.

Cevap-kişinin rabbi ile tüm melekelerin birleşmediği alan balon lastiğinin olduğu ince perdesi. o bizle alakalı benin ve sizin rabbe yakınlığı ile yerin göğün aynıdır yağmurun her damlasının aynıdır dünyanın aynıdır benim veya sizin varlığına enfusi denir. dışımızdaki varlıklara ise afaki denir. Allahı hem içimizde hem dışımızda seyre dalarız. yani Allahın esma terkipleriyle biz var olduğumuz gibi, dışımızdaki her şey de öyle var olmuştur. yani dışarıda arayacağına kendinde ara. dışarı neyle var olmuşsa, sende onla var olmuşsun. tüm manaları özünde hisset işte hissetmek için şartlar vardır yoksa o his bizde oluşmaz birinci şart namazdır. o yüzden defaatle namazın üzerinde duruyorum. Yağmurun rabbiyle akdi demek yani yeni birleşimin oluştuğu yeni birim demektir. Yeni oluşan bebek gibi. Bebeğe melek gibi derler.

Soru-O dilemese ben dileyemezdim şükür.

Cevap-işte haşyet merkezde olmaktır kardeşim. Gözümüzü haşyete dikmeliyiz. Gözüm haşyetten dışına bakmamalıdır. Allah kulu haşyetle karşımıza çıktığında haşyete eremeyen ama haşyete aday olan, aşk ile haşyetin etrafında dönsün bari dedi. Çünkü aşık, haşyetin çıktığı mahale aşık olur. İşte gerçek aşk bu aşktır. Gerisi beğenmedir. Beğenen beğendiği kişide aldığı biterse, ona karşı bir şey hissetmez olur. Ama aşık olan haşyet bulduğu noktayla buluşup fena olur.

Soru-peki yeni birleşim oluştu ve yağmur yağdı da dua ile ne alaka. Niye dua kabul olur yağmur yağarken.

Cevap-aziz kul, yağmur Rabbin haşyetin den yeni oluşmuş ve damlaları üzerimize yağdığında, o yağmur damlalarındaki yeni ruh yere rahmet olarak pozitif enerji yayar. Düşünsenize yeni oluşan melek ve melekelerle içiçe olmak. İşte iç içelik duanın kabulu için beynin çalışma potansiyeli doruğa çıkar. canlı canlı yeni oluşumlar üzerimize iniyor yeni birleşen esmalar üzerimize düşüyor dehşet bir şey.

Soru-Aşk dedikleri herşeyde onu görmek.

Cevap-aşk dedikleri, onun haşyeti sonucu dönerek bir araya gelen esma kuvveleridir. dönme aşktır. Ceberutun etrafında Mevlana gibi dönnektir. döndüren haşyettir tıpkı yunus gibi. dönen mi büyük döndüren mi hangisi üst kuvve. Ama şunu unutma. istediğin kadar haşyetin olsun. düşmeye adaysın. tıpkı herbirimizin her an engelli olma adayı olduğumuz gibi.

Soru-Euzu bike minke demek işe yarar mı?

Cevap-elbette işe yarar ve ruha güç verir. haşyet döndüren aşk dönen Allah kulu dediki döndüren olamadınız bari dönen olunuz. ondan bari mahrum olamayınız. evrende her yıldız başka yıldızın uydusudur. galaksi merkezinde koca kara delik var yıdızlar etrafında döner güneş dönen bir yıldız birde güneşin etrafında dönen dünya var dünyanın etrafında dönen ay vardır işte ilim de öyle her uydu yani aşık etrafında dolaşacağı güneşini bulur haşyet ehli işte bu olay budur aziz insan.

Soru-Helal edilmezse hak nolur

Cevap-sevaptan ödenir. Sevabı biterse, yoksa karşı tarafın günahını üstlenir seriül hisap unutma. hesap hemen görülür. sen farkında bile olmazsın.

Teşekkürler.

Yorum yapın