KUR’AN

Elbette ki Kur’an-ı kerim yazılırken yazılan lafzı, okunurken çıkan sesleri, yazılan harfler ve yazılan sayfalarda mukaddestir.

Çünkü kur’anın özü onlar sayesinde bize somutlaşır. ama onlar mahluktur.

Kur’anın özü ise ALLAH KELAMIDIR.

Şimdi…

Biz kur’anın özünden uzaklaşıp somutları üzerinde yoğunlaşırsak bocalayıp dururuz.

Tıpkı bu günkü İslam alemi gibi.

Kim kimi vurduysa.

Ne ala memleket.

Ve harabe olan İslam beldeleri…

Hem cehennem azabına yollanan binlercesi…

HALBUKİ ŞU HADİSLERE BAKARSAK…

“İnsanlar öyle günler görecek ki, katil niçin öldürdüğünü, maktul de niçin öldürüldüğünü bilemeyecek.” “Bu nasıl olur?” diye soruldu. Şu cevabı verdi: “Herçtir! Öldüren de ölen de ateştedir.” (Müslim, Fiten 56)

“Kıyametten önce mutlaka herç vardır.” buyurması üzerine: “Ey Allah’ın Resûlü herç nedir?”  diye sordum. “Katldir.”cevabını verdi. Bunun üzerine orada bulunan Müslümanlardan bazıları: “Ey Allah’ın Resûlü (bunu belirtmeniz de niye?) Biz şimdiden bir yılda şu kadar bu kadar çok müşrik öldürüyoruz!” derler. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) muhatablarının yanlış anladıklarını görerek, şu tavzih ve açıklamada bulunur: “(Benim kastım) müşriklerin öldürülmesi değildir. (O gün gelince) birbirinizi öldüreceksiniz, o kadar ki,  kişi komşusunu, amcaoğlunu ve akrabalarını öldürecek.” Cemaatten bazıları tekrar sorar: “Ey Allah’ın Resulü, o zaman aklımız  başımızda olduğu halde mi bunu yapacağız (yoksa delirmiş mi olacağız?)” Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) şu cevabı verir: “Hayır, bu esnada akıl kalmaz. (Aşırı hırs  ve cehalet sebebiyle) o devir insanlarının ekseriyetinin aklı ortadan kalkar. Bu durumda, halk içinde ortaya çıkan akıldan mahrum bir ayak takımı, öncekilerin yerine geçer.”

Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm): “Davaları aynı olan iki büyük grup arasında büyük bir savaş vukua gelmedikçe kıyamet kopmaz.” (Müslim, Fiten 17)

diyerek  herçle alâkalı hadislerde ifade edilen dahilî öldürmeleri teyid eder.

“Bahtiyar, fitneden kaçınan kimse ile, belalarla karşılaşınca sabreden kimsedir.  Ne mutlu ona!” (Ebu Davud, Fiten 2),

Evet bu hadislere kulak verirsek uyanır da, elimizi iman ehline ve bize zarar vermeyen imansız kişilere uzatmaktan geri çekeriz.

saygılarımla…

Yorum yapın