HU ÜZERİNE ÇOK SAMİMİ BİR SOHBET

bir sadık dostumla HU üzerine çok samimi sohbet yaptık. sohbeti tüm dostlarımla paylaşıyorum ki belki faydası dokunur. çok mahrem bir konu üzerindedir. onun konuşmalarını cevap diye yazacağım. benim konuşmalarım ise mnö olarak yazacağım. o arkadaşa sevgiler ve saygılar… buyrun…

mnö-Allah derken ne anlıyorsun

Cevap-varlığımdaki hakikat

mnö-varlığında bir hakikat ve benlik mi?

Cevap-Evet

mnö-işte dostum bu HU dur. şok, değil mi? Ya Allah ne, dersin?

Cevap-Şok ama Allah’a Ne oldu?

mnö-sesim çıktığı kadar güldüm. buraya kadar tamam mı?

cevap-tamam

mnö-şimdi Allah’ı anlamaya geçeceğiz

cevap-ötede bir şey yok hepsi bizde.

mnö-evet balon ve ırmak örneğini geçenlerde paylaşmıştım. özündeki hakikat sana balonun kadar hitap eder bana da balonum kadar. her bireye balonu kadar hitap ona ulaşır. Şimdi… özümüzdeki hakikat hu idi, değil mi?

Cevap-evet

mnö-İşte o hakikat, daha hiçbir şey yokken sadece o hakikat vardı. o zaman o hakikat için yer olur mu?

Cevap-Olmaz

Mnö-renk olur mu

Cevap-hayır

Mnö-Sağ sol ön arka alt üst olur mu

Cevap-hayır

Mnö-ölme olur mu?

Cevap-hayır

Mnö-beden olur mu

Cevap-hayır

Mnö-konuşma olur mu

Cevap-Olmaz

Mnö-evveli olur mu

Cevap-boyutsal bir şey mi?

Mnö-hayır Sonsuz olur mu?

Cevap-hayır Kelimelerle tarifi yok o zaman

Mnö-o zaman tüm kavramlar düştü mü?

Cevap-Evet

Mnö-Şimdi… Peki o hakikat ta bilinç var mı?

Cevap-kozmik

Mnö-bırak kozmik mozmiki

Cevap-bıraktım var

mnö-şimdi devam edelim

cevap-evet

mnö-bilinçli hakikatımız olan ve hu-o ile işaret ettiğimiz gerçek özne ne ister? sen tek başınaysan ne istersin?

cevap-fark edilmek, görülmek ve sevilmek isterim.

Mnö- mutlak özne de istedi ki özelliklerini seyir etsin. Allah adı altında kendisinde bulduğu tüm manaları seyre başladı. bak şimdi… Allah adı altında hüvviyetini seyr edene kadar, sadece O vardı. Allah adı altında kendindeki özellikleri seyir etmeye başladı. Ve bu Seyir de oluşan ana benliğe Allah dendi. Bu seyr nasıl olur?

Cevap-Ayna

Mnö-işte dostum; Allah ismini karşısına bıraktı ve kendini içinde seyre başladı. Buraya kadar tamam mı?

Cevap-Evet hocam

Mnö-Peki bir tablo yapsan ve tabloyu hep sen tek seyr etsen Nasıl olur?

Cevap-kimse görmez.

Mnö-bak şimdi… o istedi ki birisi mutlak hüvviyet adına, yani kendisi adına, yani öz benliği adına da bu tabloyu seyr etsin. Anlaşıldı mı?

Cevap-onun adına.

Mnö-Peki seyr kimin adına olacak?

Cevap-hu mu?

Mnö-evet Şimdi… önce cinleri var etti hu, Allah adı altında var ettiği aynadan. bak şimdi; Allah ismi aynasında var olan tüm etkileşimler için hangi isim verilmiş

Cevap-Manalar mı hocam anlamadım.

Mnö-melek Tüm etkileşimler melek olarak oluşuyor.

Cevap-melek tamam.

Mnö-Peki melekte yönlendire bilecek irade var mı?

Cevap-yok

Mnö-Çok güzel Şimdi… hu istedi ki Bir varlık var etsin ve iradeli olsun. önce kimi var etti?

Cevap-adem

Mnö-hayır önce cinleri var etti.

Cevap-cin

Mnö-evet Cinler de yarım irade var Cinler epey süre seyrettiler. Kim adına seyr ettiler?

Cevap-hu tabi ki

Mnö-evet pek hu adına ilk seyr kimdeydi?

Cevap-kendinde

Mnö-hayır. Allah ismi aynasında idi.

Cevap-işte kendi değil mi?

Mnö- az sabret. Allah dilediği melekeyle dileği şeyi, yani melekeyi şekilden şekile koyarak melek adı altında yapıyordu. melekeyi meleğe dönüştürüp istediği ortamı yaratırdı. Ki şimdi de öyledir. Hani Allah Ekber deriz ya, Sürekli Allah en büyüktür.

Cevap-evet

Mnö-şimdi dikkat… Allah kim adına seyr ediyordu

Cevap-hu

Mnö-çok güzel şimdi Allah ismi dahilinde ilk iradeli varlık olarak HU cinleri var etti. dedi ki sizlerde Benin adıma seyr edin. iradesi olan mesul olmaz mı?

Cevap-olur ama başka bir seçeneğin yok ki.

Mnö-uçuk yazanlara bakma. Düşünelim…

Cevap-Program bu

Mnö-bilincini aç ve dinle hu isimli mutlak özne, Allah ismi aynasında kendini müşahade ettiğinde, bu aynada bir sistem ve düzen var etti. Ve Allah ismi ile işaret ettiğimiz mutlak nefisin aynası bu sistem düzen üzere çalışmaya başladı. Çünkü Allah’ın yarattığı tüm melekler iradesiz bir şekilde ona boyun eğerdi. Tüm çalışma sisteme uygun olarak. Asla meleklerde emre itaatsizlik yoktur. hu adıyla işaret ettiğimiz mutlak benlik, Allah ismi aynası dahilinde cin adında ve Allah adına irade sergileyen cinleri var edince yarım iradeli olarak yaratılan cinlere Allah, resul gönderdi ve dedi ki; bakınız ki; iradeniz elinizde benim adıma bir şeyler yaparsınız ama benimde kendi içimde bir düzen var. Bu düzene uygun olmayan şey yapmayın. Yaparsanız ileri ki süreçlerde sıkıntı çekersiniz şimdi iyi dinle… Bu varlıklar sisteme uygun olmayan bir eylem YAPARLARSA mesul olmazlar mı?

Cevap-Olur. Olmasa kurallar boşuna mı bırakılmış?

Mnö-evet işte; Çünkü kendisinde bir irade var ve HU adına Allah ismiyle işaret ettiği yapı içinde tasarruf yapıyor ve bu yapı içindeki kurallara bağlı olarak. Allah ismi içindeki düzene aykırı davranırsa sıkıntı çekmez mi?

Cevap-çeker.

Mnö-şimdi… hu baktı ki cinler her şeyi beceremiyor, dedi ki öyle bir şey yaratacağım ki; Allah ismi aynasında seyr ettiğim her şeyi becersin. Benim adıma tüm sistemi seyr etsin ve tasarrufta bulunsun. İşte burada melekler Şaşkınlık geçirdiler. dediler ki nasıl olacak bu iş? Nasıl olacak ki Allah ismi aynasında ve üstelik içinde ve ona tabi öyle bir varlık olacak ki bizi tüm melekeleri meleklere dönüştürsün. bak bu nokta çok önemlidir. Nasıl ki Allah tüm melekeleri meleğe dönüştürüp içinde istediği şeyi yapıyor ve bunu HU’nun seyrine sunuyorsa, İnsan da tabiri caizse, -küçük bir ilah gibi- ondaki tüm melekeleri meleğe dönüştürme kuvvesiyle ve üstelik te Allah ismi aynasının içinde ve bu aynada var olan sistemle var olmuştur. Tabi burada şunu demeden geçmeyeyim ki, bir yanlış anlaşılma oluşmasın. Nerede her ne göç ve kuvvet bulunursa bulunsan, o nokta bir ilah-tanrı olamaz. Çünkü biz her ne açığa çıkarırsak çıkaralım, tümü Allah’ın kuvveleri olarak bizden açığa çıkacaktır. İşte melekelerin süratlenmiş hali olan melekler ve cinler ilk etapta buna inanamadı. hu adında ki mutlak benlik, Allah adındaki aynanın içinde ve aynadan insanı, HU nun Allah adında kendini seyr ettiği tüm manalarla insanı var etti. buraya kadar tamam mı?

Cevap-evet hocam

Mnö-Sonra var ettiği insana dedi ki bak seni kendi özelliklerimle var ettim. Allah ta var olan tüm özellikler sende cüz’i olarak mevcuttur. Bak kulum, Ben ilk gün Allah aynasında kendimi seyr ettiğimde, bir sürü kuralla sistem ve düzen var ettim. sende bu aynanın içinde olduğun için ve iraden de olduğu için bu kurallara uymak zorundasın. yoksa sıkıntı çekersin. İşte mesuliyeti dediğimiz şey budur. anladın mı olayı?

cevap-İnşallah

mnö-İşte biz Allah’ı bir tanrı olarak görmekten kurtulamadığımız içindir ki, konu tam anlaşılmıyor dur.

Cevap- armutsan elmaya dönüşe biliyorsun yani.

Mnö-kesinlikle… Tüm mesele bu ki, Zikirleri onun için okuyoruz.

Cevap-ama levhaları takip edeceksin ki yolda kaybolmayasın. Yoksa kaybolursun

Mnö-Levhalar yoldaki işaretlerdir

Cevap-yolun sonunda kim var

Mnö-hu başında da hu sadece hu inşallah anlaşılmıştır.

Cevap- teşekkür ederim.

Yorum yapın