MUHAMMEDİ OL

Sanki şu anki tüm fıkıh bilgileri sadece mezhep imamlarının görüşleri midir.? Neden bizden önce yaşayan alimlerin görüşlerini de, alimin tabi olduğu Mezhebin mezhep görüşü olarak kitaplara aldık. Demek ki önceki alimlerin, kafa yorup kur’an ve hadisten çıkardıkları ilmin üzerine yeni yeni ilimlere ulaşarak bir şeyler katmak kişiyi dinden çıkarmaz.

Yol Hz Muhammad sas yoludur. Dört mezhep imamı Muhammedi yolun ameli boyutunu uygulayan havastandırlar. Eş’ari ve maturidi Muhammedi inancını haykıran zevattandırlar. Bunların inanç ve amelleri bizzat hz Muhammad sas yoludur. Aksini düşünen bid’at ehlidir.

Dört mezhepte Muhammedi yolu takip ettiler. O kadar cesur isek dedikodularını yapmak yerine, güncel görünen bir sorunu kur’an ve hadis ışığında çözüme ulaştıralım.

Ben Muhammediyim dediğimde… Ben dinimi hz Muhammed sas in dizi önüne oturup dinimi ondan öğrenirim dediğimde, anlayışı kıt hemen ifrat-tefrite kaçarak der ki sen MEZHEPLERİ kabul etmiyor musun? der.

Bre adam, MEZHEPLER Muhammedi değil mi?

Ya ne kadarda gözümüzü kapatmışız.

Bizden önceki ilim adamları kur’an ve hadisten asla taviz vermediler ve Muhammedi oldular.

Üstadlar asla kimseyi yermez ve basit addetmezler, aksine bizden önceki ilim ve mana ehlinin ulaştıkları son nokta ilmin üzerine, anlayışımıza göre yeni yeni kapılar aralarlar.

Bizden önceki ilim ve mana ehlini yermek yerine, Onların bıraktıkları ulvi yolculuğu kaldığı yerden devam ettirmek en büyük babayiğitliktir.

Bize yakışan da budur.

Muhammedi olan insan…

Bizden önce yaşayan ilim ve mana ehli kişileri eksik ve hatalı görmek yerine, asrımızda oluşan sorunları ve ulaşılan bilim-teknoloji düzeyini gözününe alarak, onların bıraktığı yerden ileriye götürmektir.

Unutmayalım ki;

Bid’at ehlini biz dışarıdan tanıyamayız. Ceza asla veremeyiz. Bunlar sırlardır. Hesabı kıyamettedir.

 

 

Yorum yapın