NÜBÜVVET RİSALET VELAYET

Hz.Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimizin vahiyle buluştuğu zaman dilimi nübüvvet-3+risalet-20=toplam-23 yıl idi.

Nübüvvet ve risalet Hz.Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimiz ile kapanmış olup velayet devam etmektedir.

İlk üç yıl nübüvvet idi. Bu üç yılın ilkini Cebrail’in üç defa Hz.Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimizi sıkmasıyla, bilinç dünyasını Allah’ın değişmez düzeniyle senkronize etmesiyle başlatmış olup üç yıl boyunca buna alışma devresi olarak takip etmiştir.

Üç yılın sonunda işlem bitmiş ve Hz.Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimiz risalet görevine yani tebliğ görevine başlamıştır.

Mekke’de karşı koymayın en büyük engeli, Kâbe’den yükselen yüksek nurun ordaki şirk ehlinin beyinlerini şirkleri yönünde bloke etmelerindendi.

Öylece dünyayı gerçek sanıp tüm planlarını dünyevi tatminler ile programlamışlardı.

Hz.Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimiz Mekke’de neyi anlatmış ise Medine’ye gittiğinde de aynı şeyi anlattı.

Ama toplamsal kurallarla alakalı ayetler Medine’de indi. Çünkü Mekke’de sabit bir hayat yoktu. Hatta helal ve haram ile ilgili bir çok yeni emir de Medine’de indi. Çünkü Mekke’de uygulama şansı yoktu.

Mekke’de ki iş, insanları şirkten arındırıp  Allah’ın buluşturmaktı. Allah’ın zikiriyle tanışan ve ondaki sonsuz zevki alan, zaten teslimiyetini yaşıyordur.

Eğer olayı kavramak ve. kavratmak o kadar basit olsaydı, niye 3 yıl Nübüvvette bekledi. Niye 10 yıl risalet Mekke’de geçti. Sonra Medine’ye geçildi.

Direk Mekke’de olağanüstü bir frekansa geçilir ve yığınları peşine takardı. İçlerinden seçtiklerine de daha derin konuları anlatırdı.
Hatta Medine’ye bile gitmesine gerek kalmazdı.

Demek ki Allahın yarattığı bir düzen vardır ve herkes bu düzene tabidir.

Hem aziz kardeşim uçuk buçuk bir sakat anlayışı doğru sanan garip halk, olağanüstü güçlere ermeyi gerçek marifet sanır. Sonra bakar ki bir şey olmuyor ve kaçıp uçamıyor.

Sonra her şeyden vazgeçiyor. Oysa ki İslam, ucup kaçma dini değil, marifetullah bilincini idrak için sunulmuştur.

Cennetteki en büyük nimette, elbette Allahın rızasıdır.

İşte İslamı uçup kaçma dini zannedenler, akabinde korkunç şeyler onları takip eder.
Ne olacağını tahmin edebilirsiniz. En bariz olanı şeytanların oyuncağı olan binlercesi.

Hem kendini putlaştıracağı bir çok esası arka plana atar ve der ki… Sahabeler ne ki… Ben Risaleti yaşıyacam ve tümüyle şeriat dediğimiz kişinin et kemik bedenin kesinlikle yapması gereken olmazsa olmaz hükümlerini kale bile almaz.

Böylece tarihte türeyen batiniler gibi sapıklığa düçar olur. Dünya ve ahiretini yakar.

Her kim demişse desin… Her insan hata edebilir. O yüzden bende şundan duydum ve dillendirdim demekte hatadır. Heppimizin aklı vardır.

Kimse kendisini kandırmasın. Hz.Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimizin öğretisiyle uyuşmayan her yıl, kişiyi cehenneme yollayan ayrı ayrı yıllardır.

1400 yıl içinde Hz.Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimizin düşünce ve fiiliyatına uymayan hareketleri düşünüp işleyen bir çok kişi ve takipçileri helak olup gitti.

İslam bir bütündür Mekkesiyle, medinesiyle, uhuduyla, hendekiyle, haccıyla, namazıyla, vücud örtüsüyle hem baş örtüsüyle, kadın hakkıyla ve erkek hakkıyla, maddesiyle ve manasıyla, özüyle dışıyla bir bütündür ve tümünü düzenleyen hatmun nübüvvet sahibi Hz.Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimizin risaletiyle mühürlenmiş ve Allahın sunumu son bulmuştur.

Öylece Hz.Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimiz risalet görevi ile bize nübüvvet ilmî tebliğ edilmiştir. Ve konu kapanmıştır.

Velayet ile de derine dalan alimlerimiz, nebilerin varisleri olarak hep var olmuşlardır. Bizlere Muhammedi ilmin ulaşması yolunda rehber olmuşlardır.

Kıyamete kadar yol budur. Kim İslam yolunun dışında bir yol ararsa, o hüsrana uğruyanlardan olacaktır.

Yorum yapın