OKUDUĞUMUZ ZİKİRLER EBCED DEĞERLERİYLE OLMASIN

Esma zikirleri EBCED hesabıyla hesaplayıp adet vermek ve o adette okumak hatadır. Bu işler kafaya göre olmaz. Olayı anlayan birini takip etmek şarttır. Sonra Allah korusun kendini cinlere kaptırırsın ve kurtulamazsın bir daha.

Okuduğumuz zikirlerde dikkat etmemiz gereken hususların başında, kesinlikle ebced değerleriyle belirtilen miktarlarda zikirler okumamamızdır. Çünkü ebced hesabı varlığımızdaki nari katmanın frekans karşılığıdır.

İnsanın içsel âleminde iki tür içsel faaliyet alanı mevcuttur. Bunlar NARİ ve NURİ olarak isimlendirebiliriz.  Bunları eski kaynaklar, hava ateş ve su olarak tasnif etmişlerdi. Hava ve ateş NARİ olarak tek gruptur. Bunun basınç şiddetine göre ateşten havaya kadar iniş çıkışları oluyordur. Su ise, NUR olarak izah edilebilmektedir.

Nuri frekansa ulaşmak için kişinin maneviyatı üzerinde sıkı bir denetim yapması gerekirken, Kur’anın belirlediği emir ve yasaklara riayet şartken, haramlardan korunma şartken, farzları yapmak şartken, sünnetlerle ruhu takviye etmek şartken; nari katmana ulaşmak için öyle şartlar yoktur.

Hiçbir İslami prensibi hayat tarzı etmeyenler dahi, nari katmanın inceliklerine vakıf olabilirler. Yedi milyarlık insanlık içinde, ruhbanlık yapıp birçok sırrı yaşantısına döken ve İslam’dan olmayan tarikat mensupları vardır. Örneğin Yahudi kabalası, Hindu Budizm’i ve daha birçok grup, tümü nari katmanın hafifliği ile yapar.

İşte harflerin ebced değerleri bulunan rakamlar, nari katmanın frekanslarıdır. Şu da var ki, “her nari katmanı faal eden İslam dışıdır” denilemez. Zira birçok arif de nari katmanın hafifliğine ermiş olarak yaşar.

Ama nari katmanın hafifliğinde yaşamak, nari katmanın varlıkları ile kişiyi paralel bir konuma getirir. Bu da, savunmasız kişileri onların emrine veya güdümüne sokabilir. Onun için âcizane tavsiyemiz, ebced hesapları ile asla ve asla zikirler okunmamasıdır.

Okunacak zikirler, en az ebced hesabının değerleri olan sayının cem’i olacak şekilde hesaplamalı ve öylece okunmalıdır. Öylece nari katmanın üzerine çıkılarak, nari katmanın varlıklarının üzerinde bir frekansa bürünmek suretiyle onların bırakacakları etkilerden emniyette olunulur. Nari katmanın varlıkları olan cinlerin üst frekansına çıkarak. Onların güdümünden kurtulur. Artık etki edemez olurlar.

Bizim hazırladığımız esma zikirleri, ebced hesabının karşılığı olan sayının üç katı olarak hesaplayıp yuvarladık. Öylece okuyanlar, şeytani cinlerin oyunlarından Biiznillah emniyette olurlar.

Zikirlere başlamadan önce de, Hz. Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimizin okuduğu belli başlı duaları da, en az varlığın katmanları olan otuz üç defa okuyup, belli bir ruhaniyete bürünerek başlıyoruz. Öylece, içsel tekâmülü kalbe “Biiznillah” akıtmaya çalışıyoruz.

Bu zikirleri okuyanlar, biiznillah şeytani cinlerden uzak bir şekilde, kalbine melekuti nurları akıtır. Bilmediği birçok güzelliği elde eder. Çünkü kişi bildiği ile amel ederse, Allah ona bilmediğini öğretir. Bu değişmez bir hakikattir.

Hz. Muhammed Mustafa sallahu aleyhi ve sellem efendimiz buyurdular ki; kim bildiği ile amel ederse, Allah’u Teala o kimseyi bilmediklerine varis kılar, yani öğretir. ihyau ulumiddin : 1.c.177.s …

İşte bu veraset kalbe akar. Nefsi mülhime derler buna. İşte onun için derim ki: Kimsenin hikâyesiyle oyalanmayalım. Yaptığımız çalışmalarla kendi hikâyenizi oluşturun

Yorum yapın