MÜNACAATIM…

Ya rab Hz. Musa’yı as denizden ve firavundan kurtardığın gibi bizi de mülhime denizinden ve firavunlaşan benlikten kurtar

Ya rab Hz. Nuh’u as denizden kurtarıp karaya çıkarttığın gibi bizi de bedenin zevkleri peşinde esir olan nefsimizi temizleyip uyandır ve marifete çıkar.

Ya Rab Hz. Yunus’u as denizden ve balığın karnından kurtardığın gibi bizi de et kemik bedenin daldığı bedensel hülyalardan ve benlik tasallutundan kurtar ki bendeki tüm güç ve kuvvetin sana ait olduğunu seyr edeyim ve halkıma o nazarla bakayım hem hayırlı bir fert olayım.

Ya Rab Hz.Adem’in as tövbesini kabul ettiğin gibi ben zavallı biçare nefsini et kemik beden sayıp zevklerine esir düştüğümde, kalbime tövbemin kabulu için gerekli ilhamı at ve tövbemde sabit durmamı nasip eyle.

Ya Rab Hz.Yusuf’u as kuyudan çıkardığın gibi bizi de içine düştüğümüz biçare bedenin kuyusundan çıkar.

Ya Rab Hz. İsa’nın as babasız doğduğu ve semaya çekildiği gibi bizi de kimseye muhtaç ettirmeden maddeden manaya doğumumuzu kolaylaştır ve semanın kapısını bize de aç.

Ya Rab Hz. Davut’un as tövbesinin kabul edilip elinde demir eridiği gibi bizim de tövbemizi kabul et ve demir gibi katılaşan benlik dağımızı erit ve paramparça et.

Ya Rab hanifliğin atası Hz. İbrahim’e as kurban olmak için teslim olan Hz. İsmail ‘in as doğumu gibi bizede sana teslim olup kurban olan bir nefes nasip eyle.

Ya Rab Hz. Yusuf’un as merakından a’ma olan Hz. Yakub’un as gözlerini verdiğin gibi dünyevi meşgaleden körelen basiretimizi iade et.

Ya Rab Hz. Eyyüb’ün as hastalığından şifa bulduğu gibi bizim dert dolu olan bilincimizi arındır ve şifanı ihsan et.

Ya Rab şahid olup Şehitliği seçen Hz. Hüseyin ra gibi şahit ve Şehitliği bize de nasip et.

Amin ya rabbelalemin

Yorum yapın